Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Renaissance: Nieuwe wetenschappelijke belangstelling

10,5K weergaven · · Uitlegvideo

Cijfer 6,2
76 keer beoordeeld
In de Renaissance waren er in de wetenschap veranderingen gaande. Vesalius, Copernicus en Keppler zijn enkele namen die in de geneeskunde en astronomie veel hebben betekend. Tijdvak 5, kenmerkend aspect 19, Het veranderende mens- en wereldbeeld van de Renaissance en het begin van een nieuwe wetenschappelijke belangstelling.

In de Renaissance gaat men zelf op ontdekking uit en gaat men niet meer uit van geschriften uit de Oudheid. Deze werden gedurende de Middeleeuwen namelijk aangenomen als standaardwerken. Vesalius ontleedde lijken en kwam erachter hoe het menselijk lichaam er vanbinnen uit zag. Copernicus berekende dat het logischer was dat de zon het middelpunt was (heliocentrisch) in plaats de aarde (geocentrisch) zoals men al die tijd had geloofd.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.