Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trumandoctrine, Containmentpolitiek, Dominotheorie

26,9K weergaven · havo 5 | vwo 6 · Uitlegvideo

Cijfer 5,9
84 keer beoordeeld
Wat is de Trumandoctrine, de containmentpolitiek en de dominotheorie? En wat hebben de Koude Oorlog, Marshallplan en de Vietnamoorlog hiermee te maken? In 4 minuten antwoord op je vragen!

President Truman beloofde landen te steunen zodat ze niet zouden vervallen tot het communisme. Hiervoor gaven ze geld (marshallhulp) maar wilden ook militair helpen. De containmentpolitiek houdt in dat het communisme ingedamd of beperkt moest blijven. Het mocht niet groter worden, maar moest worden bestreden. In Azië was er sprake van de dominotheorie. Dit hield in dat als een land communistisch werd, andere Aziatische landen dat ook zouden worden; net zoals als een dominosteentje valt de rest ook valt. Het is de oude strijd tussen het kapitalisme en het communisme. Ook die begrippen worden uitgelegd.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.