De Blokkade van Berlijn & De Berlijnse Muur

20,6K weergaven · havo 5 | vwo 6 · Uitlegvideo

Cijfer 5,8
158 keer beoordeeld
Wat is de Blokkade van Berlijn en wat is de Berlijnse Muur? Zijn ze hetzelfde? Wat is de BRD en de DDR? De bouw van de Berlijnse Muur. Hoe lang was de Berlijnse Muur? En waarom is 1989 zo'n belangrijk jaar?

Wat is kapitalisme en communisme? Hoe zit het met de invloedssferen? Stalin deed Berlijn op slot: de Berlijnse Blokkade hield in dat er geen transport, voertuigen werden toegestaan richting West-Berlijn. Het Westen reageerde daarop met een luchtbrug: via de lucht, dus vliegtuigen, werd West-Berlijn bevoorraad. Stalin moest de blokkade opheffen toen hij besefte dat het geen zin meer had. Een paar jaar later besloot Chroesjtsjov in Berlijn een muur te bouwen, zodat mensen niet meer via Oost-Berlijn via West-Berlijn zouden ontsnappen naar het kapitalistische westen. Tot 1989 toen de muur 'viel'. mensen konden weer vrij reizen.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.