Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Was het Wilde Westen echt wild?

6,5K weergaven · · Uitlegvideo

Cijfer 6,0
253 keer beoordeeld
Cowboyfilms, indianenverhalen en gemaskerde helden. Wat is waar van het wilde westen? Was het echt wild, woest en wreed?

Het begint allemaal al met de ontdekking van Amerika. De Spanjaarden gaan op zoek naar goud, er worden verhalen verteld over rijke volken, maar uiteindelijk wordt er niets gevonden. Zo'n 300 jaar later wordt er wel goud gevonden in Californië. Duizenden gelukszoekers trekken erheen; slechts weinigen vinden goud. Waarom staat het dan bekend als het wilde westen? Was er zoveel criminaliteit en wetteloosheid dan? Als je het vergelijkt met de oostkust van de Verenigde Staten (in de stedelijke gebieden) dan was daar veel meer criminaliteit. Het komt vooral door de kranten die een spannend beeld schetsten van het westen. Ze wilden een spannend en romantisch beeld van het westen voorspiegelen. Maar dat viel dus allemaal mee. Nadat er na een aantal jaren bijna geen goud meer werd gevonden werd het westen het land van de cowboys. Maar ook zij bleven niet lang. Het land in het westen werd omgeven met prikkeldraad door de boeren. Hierdoor konden de cowboys niet meer rondtrekken met hun kuddes koeien en was ook hun leventje voorbij.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.