Veelgestelde vragen

Waarom biedt Scholieren.com nu ook video’s aan?

‘Waarom niet?’ Dachten wij. De uitlegvideo’s zijn een hele mooie aanvulling op alle tekstuele informatie die we al hebben op Scholieren.com (alle verslagen). Als we deze twee combineren: verslagen (tekstueel) en video’s (visueel), dan kunnen we scholieren nóg beter helpen.

Waarom kun je de video’s niet gewoon op Scholieren.com vinden, bij de verslagen?

Nu kan dit inderdaad nog niet. Het is namelijk technisch een heel ingewikkelde klus om uitlegvideo’s te verbinden aan de juiste verslagen. Onze programmeurs gaan de komende tijd hun hersens hierover breken en proberen een mooie oplossing te bedenken. Overigens tonen we wél video’s in de zoekresultaten op Scholieren.com. Dus als je op Scholieren.com een zoekterm invult in de zoekbalk en we hebben er een video van, zie je dat meteen.

Is écht alles gratis? Of zit er een addertje onder het gras?

Geen addertjes, alle video’s op het Scholieren.com Videoplatform zijn en blijven gratis te bekijken voor scholieren. We willen scholieren helpen door het mogelijk te maken om kennis te delen. We vinden het heel belangrijk om dat gratis te doen, net als op Scholieren.com.

Ik kan de video’s van Sieger Kooij niet vinden. Waarom staan die er niet op?

Dat klopt, wij vinden het ook heel jammer dat we de video’s van Sieger Kooij (Scheikundelessen) niet kunnen aanbieden. Sommige YouTube-docenten hebben afspraken met andere partijen waardoor het niet mogelijk is om de video’s op te nemen in ons platform. Misschien dat dit in de toekomst nog verandert. Tot die tijd kun je bij ons handige scheikunde-video’s bekijken van andere docenten. En Siegers video’s zijn natuurlijk gewoon beschikbaar op zijn YouTube-kanaal.