Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vlogboek 111 - De Vitrine: Maria Dermoût

1,6K weergaven · vmbo 3 | vmbo 4 | havo 4 | havo 5 | vwo 4 | vwo 5 | vwo 6 · Leestip

Cijfer
nog niet beoordeeld
In deze video bespreekt Jörgen de auteur Maria Dermoût (1888-1962). Haar boek De tienduizend dingen werd in 1958 door het Amerikaanse blad Time uitgeroepen tot de beste boeken van het jaar naast Lolita van Nabokov, Breakfast at Tiffany's van Capote en Dokter Zhivago van Pasternak. Een bescheiden schrijfster die sindsdien in de vergetelheid is geraakt.

Besproken werken:
- Nog pas gisteren (1951)
- De tienduizend dingen (1955)

Bronnen: Freriks, Kester (2000). Geheim Indië. Het leven van Maria Dermoût 1888-1962. Amsterdam: Querido. Houtzager, Guus (1991). Het een-én-het ander. Over De tienduizend dingen van Maria Dermoût. Leiden: Stichting voor wetenschappelijke uitgaven. Woude, Johan van der (1973). Maria Dermoût. De vrouw en de schrijfster. 's Gravenhage: Nijgh & Van Ditmar.

In de rubriek De Vitrine zal Jörgen een schrijver uitlichten uit het verleden. Geen schrijvers die je per se gelezen moet hebben, maar schrijvers met een interessant verhaal of een opvallend werk. Schrijvers die ooit veel werden gelezen, maar in de vergetelheid zijn geraakt. Maar ook schrijvers die nooit veel zijn gelezen, maar wel worden geprezen. Video's over bijzondere, opvallende en obscure schrijvers. Afleveringen van De Vitrine zullen onregelmatig verschijnen op het kanaal van Vlogboek.

Boeken in deze video

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.