Wat zijn de Perzische Oorlogen?

33,9K weergaven · · Uitlegvideo

Cijfer 6,1
221 keer beoordeeld
Wat zijn de Perzische Oorlogen? Wie vochten er tegen elkaar en waarom? En hoe spelen koning Leonidas en de 300 Spartanen hier een belangrijke rol in?

Wat zijn de oorzaken voor de Perzische Oorlogen. Perzië was in de vijfde eeuw voor Christus de wereldmacht en het is dus logisch dat toen enkele Griekse steden in opstand kwamen tegen de Perzen, zij dit met harde hand neersloegen. Andere Griekse steden, waaronder Athene waren het hier niet mee eens. Ook niet nu ze zagen dat de Perzen zo dichtbij kwamen. Er kwam dus oorlog waarbij zelfs de vijanden Athene en Sparta gezamenlijk vochten tegen de Perzen. Maar liefst twee keer kwamen de perzen naar Griekenland. De Eerste Perzische Oorlog werd verloren door de Perzen. Een paar jaar later kwamen ze terug, wonnen van koning Leonidas, vernietigden Athene, maar verloren een belangrijke zeeslag bij Salamis. Dit was het begin van hun ondergang. Een jaar later trokken de Perzen terug om nooit meer terug te komen. De kleine Griekse staten hadden gewonnen van het machtige Perzië!
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.