Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Structuur van een zin

1,2K weergaven · vwo 6 · Uitlegvideo

Cijfer 7,3
5 keer beoordeeld
In deze video wordt een ruwe schets gegeven van de meestvoorkomende 'bouwstenen' waaruit zinnen in het Latijn gemaakt worden. Het begint bij het gezegde (vervoegde ww), met een vleugje verdoken valentie-grammatica, en gaat over naar de noodzakelijke zinsdelen, zoals onderwerp, naamwoordelijk deel, lijdend voorwerp en meewerkend voorwerp. Daarna worden de bijvoeglijke bepaling en bijwoordelijke bepaling (met en zonder voorzetsel) kort toegelicht. Het is als het ware een 'ruim kader' een soort van 'kapstok' voor leerlingen zonder overladen te worden door te veel details. In de hogere jaren kan dit natuurlijk meer verfijnd en uitgebreid worden.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.