De Wetenschappelijke Revolutie

21,3K weergaven · · Uitlegvideo

Cijfer 6,4
206 keer beoordeeld
De Wetenschappelijke Revolutie (Tijdvak 6 KA 26).

Een belangrijk figuur was Galileo Galileï. Hij was goed in de wiskunde, natuurkunde, mechanica en sterrenkunde. Hij maakte een eigen telescoop en ontdekte zo dat Copernicus gelijk moest hebben. observeren werd belangrijk. Naast observeren moest er worden geëxperimenteerd. Tot slot moest er worden geredeneerd: uit alle observaties en experimenten moest een logische conclusie worden getrokken. Er waren twee stromingen: de empiristen en de rationalisten. Empiristen vertrouwen vooral op waarnemingen en experimenten. Naast de empiristen waren er de rationalisten. Ratio is Latijn voor rede of verstand. Om deze wereld goed te kunnen begrijpen moest je je verstand gebruiken.

Isaac Newton:
Newton was wiskundige, natuurkundige, astronoom en nog veel meer. Hij deed veel empirisch onderzoek, maar beschreef ze op rationele wiskundige wijze. Zijn wetenschappelijke methode werd de basis voor de moderne wetenschap.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.