Wat is Pax Romana en romanisering?

6,1K weergaven · · Uitlegvideo

Cijfer 4,6
107 keer beoordeeld
Wat betekent Pax Romana? En wat is romanisering? Keizer Augustus, Marcus Aurelius, vrede en Romeins burgerrecht hebben er allemaal mee te maken. Romeinse vrede, wie wilt dat nou niet?

Het is een tijd van politieke rust en relatieve vrede, want de Romeinen voerden zelf wel oorlog met naburige volkeren. Deze periode duurde zo'n 200 jaar die begon bij keizer Augustus (27 v. Chr) en eindigde na keizer Marcus Aurelius (180 n. Chr). Romanisering houdt in dat de inwoners van de provincies buiten Rome (dus van Brittanica tot Egypte) de Romeinse cultuur hadden overgenomen. Ze wilden dus zoveel mogelijk op Romeinen lijken, in alle opzichten. Veel volken pasten zich aan en romaniseerden, in de hoop dat ze Romeins burger werden. Als je dit was had je namelijk veel voordelen.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.