Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Ontwikkeling jodendom & christendom

16,6K weergaven · · Uitlegvideo

Cijfer 6,0
163 keer beoordeeld
Het jodendom is een monotheïstische godsdienst uit de Oudheid. Uit het jodendom kom het christendom voort, ook een monotheïstische godsdienst. (Tijdvak 2, KA 8).

Door de Romeinen streng vervolgd, maar driehonderd jaar later tot staatsgodsdienst gemaakt. De joden zijn hiermee uniek omdat ze het enige volk zijn in die tijd die slechts een god aanbidden. We noemen dit monotheïstisch. De andere volken, de Egyptenaren en Grieken bijvoorbeeld, aanbaden veel verschillende goden en waren polytheïstisch. Mozes schreef de geschiedenis van de joden op en ook de wetten die ze kregen van Jahweh. Deze geschriften noemen we de Torah. Samen met andere geschriften van joodse profeten heet het heilige boek van de joden de Tenach. Het christendom komt voort uit het jodendom. Jezus van Nazareth, een jood, begon in het begin van onze jaartelling te prediken en kreeg veel volgelingen. Jezus werd door velen gezien als de messias, of Christus in het Grieks. Dat het christelijk geloof zo snel uitbreidde heeft te maken met dat de boodschap voor iedereen was: niet alleen voor de rijken of hoogopgeleiden, maar voor het gewone volk, de vrouwen en slaven.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.