De formules, vervangingsweerstand (deel 3)

45,1K weergaven · vmbo 4 | havo 5 | vwo 6 · Uitlegvideo

Cijfer 7,8
9 keer beoordeeld
Als je de totale spanning en totale stroomsterkte weet kun je voor iedere situatie de vervangingsweerstand berekenen. Maar wat nou als je alleen de weerstand waardes weet. In deze video laat ik zien welke formules er zijn om de vervangingsweerstand te berekenen met alleen de weerstand waardes. [0:23] Vervangingsweerstand serie. [0:42] Herleiden formule vervangingsweerstand (serie). [2:18] Vervangingsweerstand parallel. [2:26] Herleiden formule vervangingsweerstand (parallel). (met op [3:00] substitutie en op [3:54] verhoudingen)

Bekijk ook [deel 1](https://www.youtube.com/watch?v=2lQMiMJrRIA) waar uitgelegd wordt hoe de stroomsterkte verandert in een serieschakeling: En bekijk ook [deel 2](https://www.youtube.com/watch?v=_lX5j0AkQgE) waar uitgelegd wordt hoe de stroomsterkte verandert in een parallelschakeling.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.