Weerstanden parallel, vervangingsweerstand (deel 2)

48,4K weergaven · vmbo 4 | havo 5 | vwo 6 · Uitlegvideo

Cijfer 4,5
102 keer beoordeeld
Als je meerdere elektrische onderdelen combineert, verandert de hoeveelheid stroom die door de schakeling loopt. In deze video laat ik zien hoe dit verandert wanneer je onderdelen parallel schakelt. Dit laat ik zien aan de hand van twee weerstanden 1000? en 100? [0:42] Spanning en stroom in een parallelschakeling met weerstanden van 1000? en 100?. [0:56] Antwoord - heeft een parallelweerstand invloed op de stroom door een andere weerstand? [1:04] Wat doet een parallelweerstand met de totale stroomsterkte? [2:16] Berekenen van de vervangingsweerstand in een parallelschakeling.

Bekijk ook [deel 1](https://www.youtube.com/watch?v=2lQMiMJrRIA) waar uitgelegd wordt hoe de stroomsterkte verandert in een serieschakeling: En bekijk ook [deel 3](https://www.youtube.com/watch?v=ga-zn8Ic-pA) waar in ik laat zien hoe je de vervangingsweerstand kunt berekenen zonder spanning en stroom.
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.