Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Crash Course Kunst voor je eindexamen: Dromen - Dromen van een betere wereld

1,2K weergaven · vmbo 4 · Examenvideo

Cijfer 6,5
9 keer beoordeeld
Presentator Ischa Havens gaat aan de hand van verschillende kunstenaars in op de eindexamenthema's van de kunstvakken. In deze aflevering staan kunstenaars centraal die met hun ontwerpen willen bijdragen aan de wereld van morgen. Al eeuwenlang dromen mensen wel eens over een betere, mooiere en fijnere wereld. Veel kunstenaars dromen er ook van om de wereld een mooiere plek te maken. Zij zoeken naar innovatieve manieren om hun droomwereld werkelijkheid te laten worden. Studio Makkink&Bey schetsen een wereld die er anders uit zou kunnen zien. Zij ontwerpen - in opdracht van Prooff, het kantoor van de toekomst. Een onderdeel hiervan is de Slow Car. Dit wordt volgens ontwerper Jurgen Bey het mobiele kantoor waarin we ons gaan voortbewegen. Voor nu nog een droom, maar straks rijden we er misschien wel allemaal in. Kunstenaar en uitvinder Daan Roosegaarde wil met zijn ontwerpen ook bijdragen aan een betere wereld. Met zijn interactieve kunstwerken wil hij de verbeelding prikkelen en een nieuwe droomwereld scheppen. Hij werkt aan een nieuwe interactieve natuur die mooi, functioneel en duurzaam is. Joris Laarman verkent de toekomstmogelijkheden van design. Hij maakt hierbij gebruik van de allernieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van robottechnologie en digitale technieken. Soms zijn deze zelfs nog zó nieuw, dat de technieken nog niet toe te passen zijn; daar kan hij nu alleen nog maar van dromen?
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.