Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Hoe werkt de regeling van de ademfrequentie?

2,4K weergaven · ·

Cijfer 5,5
5 keer beoordeeld
In dit filmpje vind je een uitleg over de regeling van de ademfrequentie. Dit wordt geregeld vanuit het ademcentrum in de hersenstam. Chemoreceptoren in je halsslagader en aorta nemen de pCO2 van het bloed waar. Vervolgens gaan er impulsen vanuit die chemoreceptoren naar je ademcentrum en van daaruit naar je ademhalingsspieren. Zo wordt de ventilatie snelheid en diepte aangepast. De grote hersenen zorgen voor de bewuste regeling van de ademfrequentie. Als er sprake is van hyperventilatie, wordt er te snel en te diep ingeademd. Daardoor daalt de pCO2. Dit kan worden opgelost door in een papieren zak in en uit te ademen.

https://www.juf-aminozuur.nl/
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op deze video. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.