Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

#UseTheNews : De Pers op Prinsjesdag - schrijfwedstrijd Nieuws in de Klas

127 weergaven · vmbo 1 | vmbo 2 | havo 1 | havo 2 | havo 3 | vwo 1 | vwo 2 | vwo 3 · Vaardighedenvideo

Cijfer 10,0
1 keer beoordeeld
Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag en alle Nederlanders krijgen dan de nieuwe plannen van het kabinet te horen. Dat is ook voor jongeren heel belangrijk.

Journalisten hebben op deze dag een belangrijke rol om het nieuws zo snel en goed mogelijk te verspreiden aan iedereen in het land.

In deze video leggen we uit hoe de pers werkt op Prinsjesdag. En we nodigen jongeren meteen uit om mee te doen aan een schrijfwedstrijd van Nieuws in de Klas over de plannen van de ministers. De mening van jongeren is onmisbaar, zeker over thema's die scholieren en ook docenten bezighouden. Leuk? Spread the news!

'Wij' zijn trouwens #UseTheNews - een nieuw, maatschappelijk initiatief van de aandeelhouder van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). #UseTheNews bestaat ook in enkele andere Europese landen zoals Duitsland en Oostenrijk.

We willen in ons land als onafhankelijke stichting op zoek naar goede, nieuwe en leuke manieren om nieuws te presenteren aan de nieuwe generatie jongeren. Maar ook willen we beter uitleggen hoe journalisten werken en hoe nieuws wordt gemaakt. En wat is betrouwbaar nieuws in de enorme stroom digitale informatie en wat juist niet, en waarom?

#UseTheNews werkt zoveel mogelijk samen met jongeren zelf (zoals in deze productie), met nieuwsmedia, met onderzoekers en met partners zoals het ANP en Nieuws in de Klas (NDP Nieuwsmedia).

Link naar wedstrijd Nieuws in de Klas: https://www.nieuwsindeklas-schrijfwedstrijd-jouwweb.nl/
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.